Les famílies asseguren cada vegada més els seus béns durant la crisi

El creixement del 0,6% en l’economia catalana “no és una falsa esperança” per sortir de la recessió

VIC. (Redacció) La població catalana cada dia fa més assegurances per preservar el seu patrimoni, segons va explicar ahir el propietari d’una companyia asseguradora de Viladrau (Osona) i assessor del Banc de Sabadell, Josep Sallent. Tot i la disminució de la demanda de pòlisses asseguradores al llarg del darrer any, les famílies que mantenen la feina, davant la inestabilitat de l’Estat i dels bancs,  tenen cada vegada més inquietuds i busquen la protecció familiar i patrimonial a les empreses privades. “Qui té possibilitats es cobreix tan com pot” va assegurar ahir Sallent.

“La gent et diposita més confiança pel tracte de tu a tu” ens va explicar Sallent referint-se a la seva empresa asseguradora situada a Viladrau, un poble de la comarca d’Osona que ronda els 1000 habitants. Va afegir, també, que localitzar l’empresa en un poble petit té els seus desavantatges com ara la impossibilitat de creixement i la mentalitat més conservadora d’una població envellida.

D’altra banda, Sallent va exposar que la seva major competència són les multinacionals que utilitzen la “venda telefònica indiscriminada” per promocionar-se. No obstant això, assegura que tot i els beneficis a curt termini que genera, més endavant disminueixen perquè els clients “no fidelitzen degut a la seva impersonalitat”. A diferència d’Alemanya, per exemple, on el comprador pot veure la persona que el contracta i la seva informació bàsica, a Espanya “hi manca aquesta serietat” i se centren únicament a la crida del client sota lemes d’”oferta” i “ganga”. “És un mercat on només es discuteixen preus i no la qualitat”, assegura Sallent.

Finalment, davant les declaracions del BBVA sobre l’augment de l’economia catalana del 0,6%, Sallent opina que “no és una falsa esperança” encara que això no suposi la sortida de la recessió per la persistent taxa d’atur i l’estancament de l’economia interna. “Sense ser pessimistes, no crec que la sortida de la crisi total i definitiva arribi abans del 2025” va concloure Sallent.

 

COMENTARI

Aquesta activitat ha set molt interessant però poc professional en el meu cas ja que, al tractar-se d’una persona tan propera com és el meu tiet, més que una entrevista arribava un punt que esdevenia una conversa i perdíem el fil debatent temes molt allunyats de la pregunta. Al tenir l’empresa asseguradora en un poble tan petit era molt temptador perdre’s en les anècdotes dels clients i la xafarderia latent del poble.

He de confessar, però, que el fet de ser un familiar la persona entrevistada et facilita molt la tasca perquè et sents molt més còmode i segur de tu mateix. No obstant això, aquesta entrevista m’ha servit per conèixer més profundament el seu treball professional que sempre m’havia resultat una mica confús. A més, parlar d’economia, un tema que sols fullejo al diari per la seva alta complexitat,  m’ha servit per endinsar-me més un pèl més en aquest món de xifres i comprendre’n alguns aspectes molt millor.

És una sort disposar de persones al nostre voltant que són professionals en molt àmbits perquè la informació que et poden aportar és immensa i, a més, al explicar-ho des de la pròpia experiència, tot és molt més clar i cridaner ja sigui per alguna anècdota intercalada o la inclusió de la pròpia opinió.

 

images (1)