START-UP

“Llums, càmera i acció” és el projecte empresarial start up que presentem. En un moment on la cultura està eclipsada per les retallades del govern, els desnonaments i les taxes desorbitades d’atur, és moment d’engendrar un projecte que ressalti la importància de la cultura a la societat. Tot i no ser una solució definitiva per sortir d’ aquest “pou negre” en el que vivim immersos, és una idea que dóna pas a una bufada d’aire fresc que ens fa oblidar, per moments, el món que ens rodeja. Sí, estem parlant de cultura, d’art, i, més concretament, de cinema.

Molt fàcil, es tracta d’una pàgina web destinada únicament al cinema independent. En el món cinematogràfic actual, les pel·lícules que ocupen més temps la cartellera,  que estan en boca de tot cineasta i tot aficionat i que s’emporten grans ovacions, són les de Hollywood, dirigides i interpretades per noms d’alt prestigi. I, desafortunadament, per a molta gent el cinema acaba aquí. No hi ha més enllà de les pel·lícules protagonitzades per un quarterback que s’enamora de la rossa més popular de l’institut o d’un meteorit que impacta a la terra i els indígenes s’apoderen de les virtuts dels terrestres. Per tota la gent que està cansada dels mateixos arguments i que recorre a un cinema alternatiu, aquí tenim un recurs que, d’ara en endavant, els serà indispensable. No obstant, els fidels al cinema comercial els invitem, també, a provar aquest nou projecte que els obrirà les portes a una nova dimensió cultural, fins ara desconeguda per molts.

La nostra pàgina web constarà de crítiques cinematogràfiques, notícies de properes estrenes i entrevistes amb actors, directors i audiència. Tot realitzat per estudiants de periodisme, que com tot usuari, tenen una passió pel cinema. D’aquesta manera, hi haurà una relació emissor-receptor molt propera. Tenim com a objectiu ser la primera font d’informació en cinema independent de Catalunya on acudeixi tothom qui tingui curiositats, dubtes, inquietuds o, simplement, una mica de temps lliure. A més, hi ha programat un futur concurs de curts com a engegada del projecte que premiarà un guanyador amb la passada de la seva creació per la gran pantalla.

D’entrada, per aconseguir que això sigui més que una utopia, ho finançarem a través de publicitat que farem sobre cinemes independents amb els quals intentarem adherir-nos per fer promocions. A més, demanarem subvencions a l’Estat o a diferents projectes d’emprenedoria per fer arrencar aquesta idea. El pressupost que pretenem obtenir el destinarem, en especial, a la compra de càmeres i micròfons, ordinadors, per finançar la pàgina web, pel lloguer d’un local i pel personal.

Per començar el projecte, al tractar-se de cinc persones, ens repartírem la feina de la següent manera:

  •  Judit Domènech, maquetació i correcció: és la persona encarregada del disseny de la pàgina web i de la distribució dels continguts en ella. A més, ha de regular que no hi hagi cap error en la informació i ha de vetllar per l’actualització constant del lloc web.

 

  • Cristina Tomas, difusió: té la tasca de promocionar aquesta nova empresa per tal de donar-la a conèixer als altres mitjans de comunicació. Una manera fàcil i ràpida és a través de diverses xarxes socials com Facebook, Twitter o Instagram.

 

  • Núria Falcó, redactora i càmera: figura que ha d’anar a buscar noticies, a fer entrevistes, a veure pel·lícules per després fer-ne la crítica… i, tot això, acompanyada d’una càmera de vídeo per enregistrar imatges i sons. En efecte, s’encarrega de la part audiovisual de la web.

 

  • Laia Puig, redactora: de la mateixa manera que l’altra redactora, s’encarregaria d’anar a buscar la informació de primera mà, exclusiva i en directe. Necessita un bon domini del llenguatge i de la comunicació escrita ja que s’encarrega de tota la part textual.

 

  • Ester Torras, directora de l’empresa i cap de màrqueting: aquesta és la tasca que emprendria jo mateixa dins d’aquest projecte. Tot i dirigir el grup de treball per tenir una bona organització, les decisions estarien sotmeses sota democràcia. A més, m’encarregaria de les relacions públiques i de contactar amb els cinemes i/o altres institucions del nostre interès.

 

A tall de conclusió, és un projecte dut a terme plenament per “amor a l’art” amb l’objectiu d’apropar-nos a la cultura més profunda fugint dels sensionalisme i l’art comercial que mou l’economia actual.

Multinivel-Luces-Camara-Acción-251x200

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s